logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

2 Sayfalar12>
Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
ziya atar  
#1 Gönderildi : 1 Nisan 2019 Pazartesi 03:49:28(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Bu gün yayınlanan sta4cad ve staworkshop güncellemesi ile tüm yapı için düşey modal analiz yapılabilme imkanı eklenmiştir.

Ağagıda resimli olarak detaylı bahsedeceğim kısımdan tüm model için düşey deprem hesabı yaptırabilirsiniz.

Bu kısımda bahsedilen opsiyonu gerçek projelerinizde kullanabilirsiniz. Test sürümü değildir.
Ancak diğer kısım hala test sürümündedir.


1)Öncelikli olarak sta4cad programını güncelleyin.
2)staworkshop programını güncelleyin.

seçenek 1) Şuan için verdiğim linkten indirdiğiniz dosyayı C:\STA4V14\WorkShop klasörüne kopyalayın ve çalıştırın wworkshop son haline güncellenecektir.

www.sta4.net/workshop/wsupdater.exe


seçenek 2)workshop analiz sonuç ekranında güncelleme uyarısı görünecektir bunu kullanın.

ve2.png


3)Resimdeki opsiyonun sizdede çıkması gerekiyor.

ve1.png

4)Workshop analiz ekranı çıktığında düşey deprem hesabında test versiyonu kullanmayın ibaresi çıkmamalı.
ve3.png

5)Analiz tamamlandığında tüm model için düşey deprem hesabıyla tasarım yapılmış gerekli raporlar ve değerler sta4cad üzerinden incelenebilir.

ve4.png

6)Ayrıca mod şekillerini ve animasyonları görmek için workshop arayüzünü kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde bu arayüzde yine test sürümü ibaresi olmayacaktır.

ve6.pngve5.pngve7.png

önemli not **) Düşey deprem hesabı haricindeki workshop kısmı hala test versiyonundadır. Bu kısımlarda yine test versiyonu uyarısı çıkacaktır.





Düzenle Kullanıcı Tarafından 1 Nisan 2019 Pazartesi 03:52:18(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

Mesut akca  
#2 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 03:55:45(UTC)
Mesut akca

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.3.2019(UTC)
Mesajlar: 11
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
Adımları tek tek yapmama rağmen hala test versiyon yazısı çıkıyor ve düşey modal analiz peryodları kısmı yok .

Düşey deprem hesabı için tbdy de R/I = 1 alınması gerekiyor bunun uygulayabilmek için; Ra(T)=R/I = 1 deprem yükü azaltma katsayısını 1 (bir) olması mı gerekiyor yoksa R yi mi 1 almak gerekiyor.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 2 Nisan 2019 Salı 03:56:37(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

ziya atar  
#3 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 04:10:24(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Muhtemelen çözüm motoru olarak workshop ı seçiyorsunuz.

Düşey modal analiz yapmak için çözüm moturu olarak workshop ı seçmeyin.

Çözüm motoru olarak workshop seçili olduğunda test versiyonu yazısı çıkar.


Çözüm motorunu staworkshop seçmeden düşey depremi seçerseniz program otomatik olarak gerekli hesapları yapıp sta4cad e aktaracaktır.

Modelde R D gibi parametreleri değiştirmenize gerek yok.

Düşey depremde yükler bulunurken otomatik olarak bu değerler alınıp hesaplanıyor.
thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Mesut akca 2.4.2019(UTC) tarihinde
Mesut akca  
#4 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 04:33:09(UTC)
Mesut akca

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.3.2019(UTC)
Mesajlar: 11
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
B3 türü düzensizliği bulunan bir bina için düşey deprem yükü hesabı yapmak istiyorum da bunun için de yönetmelik R/I=1 D=1 almamı istiyor bunları değiştirmem gerekmiyor mu rapor bölümünde yapı genel bilgisinde girdiğim değerler yazıyor , bunları yapı genel bilgisinde değiştirmem de hesap acısından doğru olur mu ?

Yönetmeliğin R/I=1 demesinin tam olarak anlamadım bizden deprem yükü azaltma katsayısını Ra(T)=R/I = 1 olmasını mı istiyor ?

Düzenle Kullanıcı Tarafından 2 Nisan 2019 Salı 04:34:08(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

ziya atar  
#5 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 04:48:37(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Evet Ra=1 D=1 almanızı istiyor. Buda hesapta gözönüne alınıyor.

Veri girişindeki R gibi değerleri düşey deprem göre değiştirmenize gerek yok.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 2 Nisan 2019 Salı 04:50:34(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Mesut akca 2.4.2019(UTC) tarihinde
Muratt  
#6 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 04:56:57(UTC)
Muratt

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 21.5.2015(UTC)
Mesajlar: 23
Turkey
Konum: İstanbul

3 Kere Teşekkür Etti.
6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
ScreenHunter 76.jpg
sonuçlar kısmında bu şekilde birşey çıkıyor.
Sorun ne olabilir acaba?
ziya atar  
#7 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 04:58:07(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Modelinizi eklerseniz daha detaylı bakabiliriz.
Muratt  
#8 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 05:18:30(UTC)
Muratt

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 21.5.2015(UTC)
Mesajlar: 23
Turkey
Konum: İstanbul

3 Kere Teşekkür Etti.
6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: ziya atar Go to Quoted Post
Modelinizi eklerseniz daha detaylı bakabiliriz.

Ziya bey;
Örneklerdeki eğikkolon dosyasını(sizin yukarıda örneklediğiniz dosya)
dediğiniz adımlarla analiz ettim.Bu oradan çıkan sonuç ekranı,

ziya atar  
#9 Gönderildi : 2 Nisan 2019 Salı 05:27:53(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Deprem yönetmeliği olarak 2018 deprem yönetmeliğini seçtinizmi.
Eski deprem yönetmeliği düşey deprem yok.

Yatay periyotlarınız bendekiyle uyuşmuyor daha küçük.
2018 de çatlamış kesitten dolayı periyotlar dah büyük çıkıyor.

Muhtemelen yeni deprem yönetmeliğine göre çözmüyorsunuz.



thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Muratt 2.4.2019(UTC) tarihinde
aderanc  
#10 Gönderildi : 3 Nisan 2019 Çarşamba 09:06:34(UTC)
aderanc

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 11.5.2015(UTC)
Mesajlar: 7

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
Ben de talimatlardaki ve ekran görüntülerinde görüldüğü şekilde yapmama rağmen analiz sırasında Test Versiyonu Analiz Menüsünden Kullanınız şeklinde uyarı alıyorum. Anlamadım. Çözüm motorunu nereden seçiyoruz?
thanks aderanc: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
fuat 3.4.2019(UTC) tarihinde
fuat  
#11 Gönderildi : 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:52:51(UTC)
fuat

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 8.11.2017(UTC)
Mesajlar: 24
Turkey

32 Kere Teşekkür Etti.
2 Mesajına Toplam 3 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: aderanc Go to Quoted Post
Ben de talimatlardaki ve ekran görüntülerinde görüldüğü şekilde yapmama rağmen analiz sırasında Test Versiyonu Analiz Menüsünden Kullanınız şeklinde uyarı alıyorum. Anlamadım. Çözüm motorunu nereden seçiyoruz?


Bende de aynı sorun var maalesef.
ziya atar  
#12 Gönderildi : 3 Nisan 2019 Çarşamba 13:11:25(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: aderanc Go to Quoted Post
Ben de talimatlardaki ve ekran görüntülerinde görüldüğü şekilde yapmama rağmen analiz sırasında Test Versiyonu Analiz Menüsünden Kullanınız şeklinde uyarı alıyorum. Anlamadım. Çözüm motorunu nereden seçiyoruz?


Bu şekilde bir hatayı almanızın nedeni proje dosyasının bulunduğu klasör isminde arada boşluk olması.
Bu hata düzeltilmiştti sanırm güncellemede eklenmemiş.

Şuan için "proje deneme" gibi bir klasör veya proje ismi vermek yerine "projedeneme" gibi bitişik şekilde isim ve klasör kullanın.

Bir aksilik olmazsa yarın konuyla ilgili sta4cad güncellemesi yayınlanır.
aderanc  
#13 Gönderildi : 5 Nisan 2019 Cuma 06:23:56(UTC)
aderanc

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 11.5.2015(UTC)
Mesajlar: 7

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
Proje ismimde türkçe karakter ve boşluk olmamasına rağmen klasör isminde boşluk vardı. Dediğiniz gibi düzeltince oldu. Teşekkür ederim.
Barış Özdemir  
#14 Gönderildi : 5 Mayıs 2019 Pazar 14:47:32(UTC)
Barış Özdemir

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.2.2019(UTC)
Mesajlar: 7
Turkey
Konum: Uşak

1 Kere Teşekkür Etti.
Sta workshop tam olarak nedir ? Şu an için sta workshop yokken düşey modal analiz yapılmıyor muydu ? Sta4cad ve sta workshop farkı nedir ? Birde sormak istediğim sta4cad döşemelerde sonlu elemanlar yöntemini kullanıyor mu ? Kullanıyorsa raporda nerden görebiliriz ? Teşekürler..
ziya atar  
#15 Gönderildi : 6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:08:16(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Staworkshop çelik ve betonarme modellerin birlikte çözümü için geliştirilen bir modül.

Bunu yanında opsiyonel olarak sta4cad içinde çözüm motoru olarak kullanabiliyorsunuz.

Deprem yönetmeliği iki tip düşey deprem hesabı istiyor. 1.cisi ölü yükün belirli bir çarpanla çarpılarak etkitilmesi
2. ise açıklığı büyük kirişlerde, kiriş üstüne oturan kolon ,eğik kolon gibi durumlarda modal analizle yüklerin bulunması


Sta4cad te düşey deprem hesabı yapılıyordu. Staworkshop ile birlikte tüm yapının düşey deprem hesabı modal analizle birlikte yapılmış oldu.

Sta4cad v14 te döşeme ve perdeleri tüm yapıyla birlikte sonlu eleman ağıyla çözüyor.

Raporda Sta4cad programı kısmında statik analiz yöntemi olarak Fea3d yazması lazım.
thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Barış Özdemir 6.5.2019(UTC) tarihinde
Mesut akca  
#16 Gönderildi : 6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:21:34(UTC)
Mesut akca

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.3.2019(UTC)
Mesajlar: 11
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
Staworkshop da kombinasyon bölümünü boş ve seç butonu ile seçim yapamıyorum kombinasyonları nasıl görebilirim ?
ziya atar  
#17 Gönderildi : 6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:28:24(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: Mesut akca Go to Quoted Post
Staworkshop da kombinasyon bölümünü boş ve seç butonu ile seçim yapamıyorum kombinasyonları nasıl görebilirim ?


Şuan yayınlanan sürümde kombinasyonlar henüz eklenmedi. Bu yüzden şuan herkez boş görüyor.
Mesut akca  
#18 Gönderildi : 7 Mayıs 2019 Salı 08:20:06(UTC)
Mesut akca

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.3.2019(UTC)
Mesajlar: 11
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
33.PNG

moment diyagramı sadece 1 aks üzerinde yüklemelerini görecek şekilde seçebiliyor muyuz ?
ziya atar  
#19 Gönderildi : 8 Mayıs 2019 Çarşamba 04:50:00(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 336
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
117 Mesajına Toplam 173 Kere Teşekkür Edildi.
Bu kısımda henüz aks seçme ve kat planı açma imkanı yok.

Ana menüde arayüz tamamlandığında istenilen kesit ve planda sonuçlara bakabileceksiniz.
thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Mesut akca 8.5.2019(UTC) tarihinde
Barış Özdemir  
#20 Gönderildi : 8 Mayıs 2019 Çarşamba 15:30:54(UTC)
Barış Özdemir

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.2.2019(UTC)
Mesajlar: 7
Turkey
Konum: Uşak

1 Kere Teşekkür Etti.
Originally Posted by: ziya atar Go to Quoted Post
Staworkshop çelik ve betonarme modellerin birlikte çözümü için geliştirilen bir modül.

Bunu yanında opsiyonel olarak sta4cad içinde çözüm motoru olarak kullanabiliyorsunuz.

Deprem yönetmeliği iki tip düşey deprem hesabı istiyor. 1.cisi ölü yükün belirli bir çarpanla çarpılarak etkitilmesi
2. ise açıklığı büyük kirişlerde, kiriş üstüne oturan kolon ,eğik kolon gibi durumlarda modal analizle yüklerin bulunması


Sta4cad te düşey deprem hesabı yapılıyordu. Staworkshop ile birlikte tüm yapının düşey deprem hesabı modal analizle birlikte yapılmış oldu.

Sta4cad v14 te döşeme ve perdeleri tüm yapıyla birlikte sonlu eleman ağıyla çözüyor.

Raporda Sta4cad programı kısmında statik analiz yöntemi olarak Fea3d yazması lazım.


Frame 3d ile aynı anlama gelmiyor galiba Fea3d ,
Tüm projelerde opsiyonlardan Fea3d seçmemiz gerekiyor dimi Ziya Bey ..
Teşekürler ..
Saygılar ..

Bu konudaki kullanıcılar
2 Sayfalar12>
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.