logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
ziya atar  
#1 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 12:51:39(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 274
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
88 Mesajına Toplam 129 Kere Teşekkür Edildi.
Programın ilk test versiyonu yayınlandı. İlk test versiyonu ile sta4cad analiz menüsünü kullanarak betonarme bir modelin analizini workshop a yaptırabilirsiniz.
Ve bu sonuçları opsiyonel olarak mevcut sonuç ekranından veya entegre edilmiş workshop penceresinden inceleyebilirsiniz.

Test versiyonu olduğu için kesinlikle sadece test amaçlı kullanın.

İzleyeceginiz adımlar


1) https://dotnet.microsoft...ownload/thank-you/net472 linkten net framework 4.7.2 indirip kurun. Bilgisayarınız güncel ve düzenli güncelleme yapıyorsanız zaten çoktan kurulmuş durumdadır.

2)STA4CAD programını güncelleyin. Tarihin 02.01.2019 veya daha yeni olması gereklidir.

3)STA4CAD i yönetici olarak çalıştırın. STAWorkshop ı kurmak için sta4cad ana ekranında staworkshop butonuna basın. Güncelleme-kurulum otomatik başlayacaktır.

wsetup1.png


4)Kurulumdan sonra herhangi bir projede opsiyonlar kısmından çözüm motoru olarak staworkshop ı seçin.

wsetup2.png

5)Analiz devam ederken sonlu eleman analiz kısmında workshop çözüm ekranı görünecektir.

wsetup3.png

6)Analiz sonrası Yapı Analiz Sonuçları ekranında workshop a ait sonuçlar gelecektir. Opsiyonel olarak sunulan kısımdan sonuçları görmek için resimde işsratlenen butona basın.

wsetup4.png

wsetup5.png

Düzenle Kullanıcı Tarafından 3 Ocak 2019 Perşembe 11:38:26(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde
guraykose  
#2 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 20:05:41(UTC)
guraykose

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 52
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 17 times
51 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
workshoptest1.png
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde
guraykose  
#3 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 20:24:34(UTC)
guraykose

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 52
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 17 times
51 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
workshoptest2.png
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde
ziya atar  
#4 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 09:50:36(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 274
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
88 Mesajına Toplam 129 Kere Teşekkür Edildi.
Evet güray bey sonraki aşamalardan biride çelik sistemin eklenmesi. Bu adapte edilmiş durumda ancak betonarme modele çelik sistemi workshopta eklediniz. Betonarme model değişirse ne olacak gibi bazı ince hususlar üzerinde çalışıyoruz.

İlk etabta betonarme modelin analiz edilmeside çok önemli. Tüm verinin tüm opsiyonların tüm yüklerin herşeyin eksizsiz alınması gerekiyor. workshopta yapılan çözüm sta4cad ten tamamen bağımsız bu yüzden ufak farklar dışında çözülen modellerin aynı sonuçları vermesi gerekiyor ve tüm herşeyin alınması gerekiyor.

HAYRİ  
#5 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 16:32:46(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 34
Turkey
Konum: İSTANBUL

34 Kere Teşekkür Etti.
4 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
sta sorun.jpg

Merhabalar,
Öncelikle elinize sağlık.
Güncelleme işlemleri için ilk etapta net framework 4.7.2 hatası veriyordu. Daha sonra paylaştığınız linkten indirip kurduk ve bu sorun halledildi.
Fakat diğer bahsedilen diğer adımları yapmama rağmen ekteki hata çıkmakta ve güncelleme işlemi yarıda kalmaktadır.
Ne yapmam gerektiği hususunda yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar.
HAYRİ  
#6 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 17:03:07(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 34
Turkey
Konum: İSTANBUL

34 Kere Teşekkür Etti.
4 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
sta1.jpg

Ekteki ayarlardan işaretli seçimi yaptıktan sonra güncelleme sorunu halledilmiştir.
mehmetaydin  
#7 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 22:42:15(UTC)
mehmetaydin

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 3.1.2019(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: Kocaeli

Originally Posted by: HAYRİ Go to Quoted Post
sta1.jpg

Ekteki ayarlardan işaretli seçimi yaptıktan sonra güncelleme sorunu halledilmiştir.



Sizin bahsettiğinizi yaptım ancak bende durum hala aynı. wsupdater çalışmayı durdurdu hatası alıyorum.

ziya atar  
#8 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 23:44:05(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 274
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
88 Mesajına Toplam 129 Kere Teşekkür Edildi.
Sorun yaşayanlar kullandıkları işletim sistemi örneğin windows 7 service pack 1 gibi bilgi verebilirse daha iyi olur.

workshop için desteklenen işletim sistemleri (64 bit işletim sistemi önerilir)


Windows Server 2016 (sürüm 1709)
Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi (sürüm 1607) (x 86 ve x64)
Windows 10 oluşturucuları Güncelleştirmesi (sürüm 1703) (x 86 ve x64)
Windows 10 Sonbahar oluşturucuları Güncelleştirmesi (sürüm 1709) (x 86 ve x64)
Windows Server 2012 R2 (x 64)
Windows 8.1 (x86 ve x64)
Itanium tabanlı sistemler için Windows Server 2012 (x 64)
Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (x 64)
Windows 7 Service Pack 1 (x86 ve x64)

www.sta4.net/workshop/wsupdater.exe bu linkten kurulum ve güncelleme dosyasının son halini indirin ve C:\STA4V14\Workshop klasörüne kopyalayın.
sta4cad başka bir dizindeyse o dizin içindeki Workshop isimli klasörün içine kopyalayın ve çalıştırın.

Hala sorun yaşayanlar bizi ararlarsa uzaktan bağlantıyla soruna daha iyi bakabiliriz.
Bu konudaki kullanıcılar
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.