logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
ziya atar  
#1 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 03:51:39(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
Programın ilk test versiyonu yayınlandı. İlk test versiyonu ile sta4cad analiz menüsünü kullanarak betonarme bir modelin analizini workshop a yaptırabilirsiniz.
Ve bu sonuçları opsiyonel olarak mevcut sonuç ekranından veya entegre edilmiş workshop penceresinden inceleyebilirsiniz.

Test versiyonu olduğu için kesinlikle sadece test amaçlı kullanın.

İzleyeceginiz adımlar


1) https://dotnet.microsoft...ownload/thank-you/net472 linkten net framework 4.7.2 indirip kurun. Bilgisayarınız güncel ve düzenli güncelleme yapıyorsanız zaten çoktan kurulmuş durumdadır.

2)STA4CAD programını güncelleyin. Tarihin 02.01.2019 veya daha yeni olması gereklidir.

3)STA4CAD i yönetici olarak çalıştırın. STAWorkshop ı kurmak için sta4cad ana ekranında staworkshop butonuna basın. Güncelleme-kurulum otomatik başlayacaktır.

wsetup1.png


4)Kurulumdan sonra herhangi bir projede opsiyonlar kısmından çözüm motoru olarak staworkshop ı seçin.

wsetup2.png

5)Analiz devam ederken sonlu eleman analiz kısmında workshop çözüm ekranı görünecektir.

wsetup3.png

6)Analiz sonrası Yapı Analiz Sonuçları ekranında workshop a ait sonuçlar gelecektir. Opsiyonel olarak sunulan kısımdan sonuçları görmek için resimde işsratlenen butona basın.

wsetup4.png

wsetup5.png

Düzenle Kullanıcı Tarafından 3 Ocak 2019 Perşembe 02:38:26(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 2 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde, suphi 6.3.2019(UTC) tarihinde
guraykose  
#2 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 11:05:41(UTC)
guraykose

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 141
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 18 times
56 Mesajına Toplam 79 Kere Teşekkür Edildi.
workshoptest1.png
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde
guraykose  
#3 Gönderildi : 2 Ocak 2019 Çarşamba 11:24:34(UTC)
guraykose

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 141
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 18 times
56 Mesajına Toplam 79 Kere Teşekkür Edildi.
workshoptest2.png
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 3.1.2019(UTC) tarihinde
ziya atar  
#4 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 00:50:36(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
Evet güray bey sonraki aşamalardan biride çelik sistemin eklenmesi. Bu adapte edilmiş durumda ancak betonarme modele çelik sistemi workshopta eklediniz. Betonarme model değişirse ne olacak gibi bazı ince hususlar üzerinde çalışıyoruz.

İlk etabta betonarme modelin analiz edilmeside çok önemli. Tüm verinin tüm opsiyonların tüm yüklerin herşeyin eksizsiz alınması gerekiyor. workshopta yapılan çözüm sta4cad ten tamamen bağımsız bu yüzden ufak farklar dışında çözülen modellerin aynı sonuçları vermesi gerekiyor ve tüm herşeyin alınması gerekiyor.

HAYRİ  
#5 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 07:32:46(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 61
Turkey
Konum: İSTANBUL

39 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
sta sorun.jpg

Merhabalar,
Öncelikle elinize sağlık.
Güncelleme işlemleri için ilk etapta net framework 4.7.2 hatası veriyordu. Daha sonra paylaştığınız linkten indirip kurduk ve bu sorun halledildi.
Fakat diğer bahsedilen diğer adımları yapmama rağmen ekteki hata çıkmakta ve güncelleme işlemi yarıda kalmaktadır.
Ne yapmam gerektiği hususunda yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar.
HAYRİ  
#6 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 08:03:07(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 61
Turkey
Konum: İSTANBUL

39 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
sta1.jpg

Ekteki ayarlardan işaretli seçimi yaptıktan sonra güncelleme sorunu halledilmiştir.
mehmetaydin  
#7 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 13:42:15(UTC)
mehmetaydin

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 3.1.2019(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: Kocaeli

Originally Posted by: HAYRİ Go to Quoted Post
sta1.jpg

Ekteki ayarlardan işaretli seçimi yaptıktan sonra güncelleme sorunu halledilmiştir.



Sizin bahsettiğinizi yaptım ancak bende durum hala aynı. wsupdater çalışmayı durdurdu hatası alıyorum.

ziya atar  
#8 Gönderildi : 3 Ocak 2019 Perşembe 14:44:05(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
Sorun yaşayanlar kullandıkları işletim sistemi örneğin windows 7 service pack 1 gibi bilgi verebilirse daha iyi olur.

workshop için desteklenen işletim sistemleri (64 bit işletim sistemi önerilir)


Windows Server 2016 (sürüm 1709)
Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi (sürüm 1607) (x 86 ve x64)
Windows 10 oluşturucuları Güncelleştirmesi (sürüm 1703) (x 86 ve x64)
Windows 10 Sonbahar oluşturucuları Güncelleştirmesi (sürüm 1709) (x 86 ve x64)
Windows Server 2012 R2 (x 64)
Windows 8.1 (x86 ve x64)
Itanium tabanlı sistemler için Windows Server 2012 (x 64)
Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (x 64)
Windows 7 Service Pack 1 (x86 ve x64)

www.sta4.net/workshop/wsupdater.exe bu linkten kurulum ve güncelleme dosyasının son halini indirin ve C:\STA4V14\Workshop klasörüne kopyalayın.
sta4cad başka bir dizindeyse o dizin içindeki Workshop isimli klasörün içine kopyalayın ve çalıştırın.

Hala sorun yaşayanlar bizi ararlarsa uzaktan bağlantıyla soruna daha iyi bakabiliriz.
Mesut akca  
#9 Gönderildi : 12 Mart 2019 Salı 06:41:46(UTC)
Mesut akca

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.3.2019(UTC)
Mesajlar: 11
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
STA-Workshop ile düşey titreşim periyotları ile deprem analizi yapmak istiyorum düşey elastik tasarım spektrumu eğrisini oluşturdum ama devamını yapamadım düşey deprem analizini nasıl yapabilirim ?
ziya atar  
#10 Gönderildi : 13 Mart 2019 Çarşamba 02:13:16(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
1)Proje opsiyonlarından çözüm motoru olarak sta workshop ı seçin.

wd1.png

2)Modeli kayıt edin ve analiz yapın
3)Analiz sonrası resimdeki yerden workshop butonuna basıp workshop arayüzünü açın.

wd2.png

4)Resimde işaretlediğim yerden modal analizlerden en sonuncusunu seçin. En son yapılan modal analiz düşey deprem için yapılan modal analizdir.
Modal analizlerin binanın tümü sadece bodrum üstü düşey kütleler için modal analiz şeklinde isimlendirilmesi lazım.
Şuan içi bu isimler yazmıyor. Önümüzdeki test güncellemesinde bunlar düzelecektir.

Düşey modal analizi seçtikten sonra bu menünün alt kısmından mod şekillerini görebilirsiniz. Deprem yönetmeliği titreşime göre eleman bazında modal analiz istiyor ancak burada tüm binanın birlikte
düşey modlarını görebilirsiniz. Bu analizde yatay kütlelerde eklenmiş durumda bu yüzden ilk sırada kütle katılımı yatayta olan modlar gelebilir. Düşey kütle katılımı büyük modları bulup bakabilirsiniz.

wd3.pngwd4.png



5)Deprem yükleri için Deprem z ye bakın. Birisi yönetmelikte bulunan ölü yükün belirli oranda çarpımı şeklinde diğeri ise modal analiz sonucu oluşan deprem yüküdür.

wd6.pngwd5.png



Son olarak workshop ın test aşamasında olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 13 Mart 2019 Çarşamba 02:31:48(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 2 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
civilengob 13.3.2019(UTC) tarihinde, HAYRİ 13.3.2019(UTC) tarihinde
HAYRİ  
#11 Gönderildi : 13 Mart 2019 Çarşamba 07:03:08(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 61
Turkey
Konum: İSTANBUL

39 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
Merhabalar;
* STA WORKSHOP indirme işlemini STA4 anasayfa ikonundan yapmaya çalıştım, hata verdi (EK-1)
* Exe dosyası olarak indirip "Yönetici Olarak Çalıştır" sisteminden kurmaya çalıştım; Hata verdi (EK-2).
* Hata ekranında "Kapat" ikonunu tıklayarak yok saydım (zaten Net Framework programı yüklü-Sta ilgili sayfadan indirilip kurulmuş) yükledi.
* Ana sayfa ikonundan açmaya çalıştım; yine EK-1 deki hata çıktı.
* "Sta Yapı Bilgi Girişi" bölümü, "Opsiyonlar" bölümünden Sta Workshop' u seçmeye çalıştım (EK-3); seçilmedi.

Sorun ne olabilir?

NOT: STA4 ile ilgili hemen her yüklememizde EK-2 deki hata çıkmaktadır. Bunun kalıcı çözümü nedir.
Bilgisayar özelliklerim EK-4 deki gibidir.

İyi çalışmalar.

EK-1.jpgEK-2.jpgEK-3.jpgEK-4.jpg
ziya atar  
#12 Gönderildi : 13 Mart 2019 Çarşamba 08:06:46(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
Öncelikli olarak sta workshop için net framework 4.7.2 kurulu olması gerekiyor. Sayfanın başındaki linkten indirip kurun.
Ek2 deki bir hata değil net framework 4.7.1 bilgisayarınızda kurulu olduğu için tekrar kurmuyor bunu söylüyor.


Sayfanın başındaki linkten net framework 4.7.2 indirip kurduktan sonra ana sayfa ikonundan kurmayı tekrar deneyin.
thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 13.3.2019(UTC) tarihinde
HAYRİ  
#13 Gönderildi : 13 Mart 2019 Çarşamba 11:40:55(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 61
Turkey
Konum: İSTANBUL

39 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 7 Kere Teşekkür Edildi.
Teşekkür ederiz Ziya bey,
Bilgisayardan anlayan birisi vasıtasıyla Sta Workshop yüklemesi sorununu çözdük. Fakat İstinat programı (iskele programını bilemiyorum) bu işlemlerle güncellenemedi V.1.7.6.8 sürümünde kaldı. İstinat ve İskele için yüklemelerin ayrı olduğu bir indirme linki var mı?
Teşekkür ederiz.
ziya atar  
#14 Gönderildi : 14 Mart 2019 Perşembe 03:34:46(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 332
Bay
Turkey

Thanks: 8 times
115 Mesajına Toplam 168 Kere Teşekkür Edildi.
iskele istinat ek pakatler olarak kurulumu mevcut. Sitemizin güncelleme kısmından en son halini indirebilirsiniz. http://www.sta4.net/staupdate.aspx
istinatın 2018 güncellemesi henüz yayınlanmdı.

http://staforum.sta4.net...t.aspx?g=posts&t=949 bu adresten henüz yayınlanmamış 2018 sürümünü indirip deneyebilirsiniz.
Bu konudaki kullanıcılar
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.