logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

2 Sayfalar12>
Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
ziya atar  
#1 Gönderildi : 25 Haziran 2015 Perşembe 14:49:24(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
Bu kısıma STASteel ile ilgili istek ve önerilerinizi yazabilirsiniz.
HASANŞAHİN  
#2 Gönderildi : 25 Haziran 2015 Perşembe 18:28:03(UTC)
HASANŞAHİN

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 3

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
STASTEEL DEKİ YETERLİLİKLERİN BETONARMEDE OLDUĞU GİBİ YETERSİZ ELEMAN YOKTUR KUTUCUĞU OLABİLİRMİ
HANGİ KESİTLERİN NEREDE KULLANILACAĞINI GÖSTEREN BİR ÖĞRETİCİ KISIM OLABİLİRMİ VEYA YAPILMIŞ ÖRNEK PROJELER BETONARME PROĞRAMINDAKİ GİBİ DEPOLANABİLİRMİ
thanks HASANŞAHİN: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
emrezengin 21.11.2015(UTC) tarihinde
HASANŞAHİN  
#3 Gönderildi : 25 Haziran 2015 Perşembe 18:29:37(UTC)
HASANŞAHİN

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 3

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
STASTEEL DEKİ YETERLİLİKLERİN BETONARMEDE OLDUĞU GİBİ YETERSİZ ELEMAN YOKTUR KUTUCUĞU OLABİLİRMİ
HANGİ KESİTLERİN NEREDE KULLANILACAĞINI GÖSTEREN BİR ÖĞRETİCİ KISIM OLABİLİRMİ VEYA YAPILMIŞ ÖRNEK PROJELER BETONARME PROĞRAMINDAKİ GİBİ DEPOLANABİLİRMİ STA TARAFINDAN YAPILAN PROJELERİ
mehmet  
#4 Gönderildi : 6 Temmuz 2015 Pazartesi 18:04:50(UTC)
mehmet

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 17.5.2015(UTC)
Mesajlar: 16
Bay
Turkey
Konum: bursa

Thanks: 1 times
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
stasteel de herhangi bi elemana yatay veya düşey yük olarak (tekil yük, yayılı yük, trapez yük), yük tanımlanabilir mi?
ziya atar  
#5 Gönderildi : 6 Temmuz 2015 Pazartesi 21:52:19(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
istenilen formda yük ve moment yüklenebilir.
yuk1.pngyuk2.png

Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Temmuz 2015 Pazartesi 21:57:16(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

betdonatı  
#6 Gönderildi : 11 Ağustos 2015 Salı 09:17:13(UTC)
betdonatı

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 10.8.2015(UTC)
Mesajlar: 3

2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
STA da ÇELİK VE BETONARME MODÜLÜNÜN BİRBİRİYLE ENTEGRE ÇALIŞABİLMESİ ÇOK GÜZEL OLUR. ÇÜNKÜ YAPILARIMIZ SADECE BETONARME VEYA SADECE ÇELİK OLARAK YAPILMIYOR. KOMPOZİT TAŞIYICI SİSTEMLER DE ELE ALINIRSA ÇOK DAHA İYİ OLUR...
thanks betdonatı: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
ZenTinO 14.8.2015(UTC) tarihinde
ZenTinO  
#7 Gönderildi : 14 Ağustos 2015 Cuma 09:28:00(UTC)
ZenTinO

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 14.8.2015(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey

1 Kere Teşekkür Etti.
Originally Posted by: betdonatı Go to Quoted Post
STA da ÇELİK VE BETONARME MODÜLÜNÜN BİRBİRİYLE ENTEGRE ÇALIŞABİLMESİ ÇOK GÜZEL OLUR. ÇÜNKÜ YAPILARIMIZ SADECE BETONARME VEYA SADECE ÇELİK OLARAK YAPILMIYOR. KOMPOZİT TAŞIYICI SİSTEMLER DE ELE ALINIRSA ÇOK DAHA İYİ OLUR...

Bende aynı düşüncedeyim.

bika1  
#8 Gönderildi : 21 Ağustos 2015 Cuma 12:39:14(UTC)
bika1

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 16.5.2015(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: İSTANBUL

1 Kere Teşekkür Etti.
Ziya Bey merhaba,

Programda kısa süreçte faydalı olacağını düşündüğüm konular:
1-Başlangıç sayfasından proje silme(her deneme başlangıç sayfasında kalıyor,)
2-Seçimli Aks numaralandırılması (var da açık değil)
3-Yapı elemanlarının akslara bağlı olması iyi olur.(aks taşındığında elemanların taşınmaması)

İyi çalışmalar, kolay gelsin.

Bilal KAYABAŞI
İNŞ. MÜH.
ziya atar  
#9 Gönderildi : 21 Ağustos 2015 Cuma 20:55:58(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
İstek ve taleplerinizi notlarımıza alıyoruz. STASteel ile yapılan proje sayısı bir hayli arttığı için Geliştirme açısından biraz yavaşlama olabiliyor. STASteel ile STA4Cad entegrasyonu hariç diğer yazılan tüm konular ve ayrıca burada belirtilmeyen henüz açılmamış menülerin 2016 ilk çeyrekte tamamlanması hedeflenmektedir. STASteel ile STA4Cad entegrasyonu ise hedeflenmekle beraber kesin bir takvim veremiyoruz. ancak STA4CAD v14 ile STA4CAD içinde betonarme binalar üstüne çelik elemanlar ve birleşimler modelleme imkanıyla entegrasyon daha rahat olacaktır. Buraya yazılan bize mail yolu ile gönderilen istek ve taleplerin hespsini önem sırasına göre mümkün olduğunca en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 21 Ağustos 2015 Cuma 20:57:05(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 1.3.2017(UTC) tarihinde
betdonatı  
#10 Gönderildi : 6 Eylül 2015 Pazar 22:27:41(UTC)
betdonatı

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 10.8.2015(UTC)
Mesajlar: 3

2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
V14 ün ne zaman çıkacağı belli mi?
guraykose  
#11 Gönderildi : 6 Eylül 2015 Pazar 23:24:37(UTC)
guraykose

Sıralama: Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 29
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 4 times
33 Mesajına Toplam 46 Kere Teşekkür Edildi.
2017 'i bulacak sanırım.
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
emrezengin 21.11.2015(UTC) tarihinde
emrezengin  
#12 Gönderildi : 23 Kasım 2015 Pazartesi 13:00:42(UTC)
emrezengin

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.5.2015(UTC)
Mesajlar: 13
Turkey

19 Kere Teşekkür Etti.
3 Mesajına Toplam 4 Kere Teşekkür Edildi.
Sta4cadde olduğu gibi space tuşuyla eleman yön değiştirme yön tuşlarıyla kaçıklık ayarlama ve Hata kontrol makrosu olsa çok iyi olur.
ziya atar  
#13 Gönderildi : 23 Kasım 2015 Pazartesi 15:12:24(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
Talepler doğrultusunda bir çok geliştirme ve iyileştirme yapılmakta.
hata bulma modülü çok yakında bir aksilik olmazsa bugün açılacak.

errorcontrol.pnghata2.png

Düzenle Kullanıcı Tarafından 23 Kasım 2015 Pazartesi 15:28:15(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

thanks ziya atar: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
emrezengin 24.11.2015(UTC) tarihinde
emrezengin  
#14 Gönderildi : 4 Aralık 2015 Cuma 14:48:52(UTC)
emrezengin

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 7.5.2015(UTC)
Mesajlar: 13
Turkey

19 Kere Teşekkür Etti.
3 Mesajına Toplam 4 Kere Teşekkür Edildi.
Sta4cad de olduğu gibi örnek modeller arşivi olsa çok iyi olacak.
Gene Sta4cad de olduğu gibi kat kopyalama özelliği space ile obje döndürme tarzında kısayollar olmasında fayda var.
HAYRİ  
#15 Gönderildi : 14 Temmuz 2016 Perşembe 02:03:45(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 17
Turkey
Konum: İSTANBUL

17 Kere Teşekkür Etti.
1 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
Bir analiz bu kadar uzun sürer mi? Mesajı yazdığım anda 25 dk geçilmişti.
Ayrıca;
1- Birleşim bölgelerinde yeterliliği sağlamada afaki değerler girmek zorunda kalıyoruz. Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var?
2- Kesit yeterliliğini sağlayana kadar analizleri tekrarlamak ve yeterlilikten sonra birleşimleri oluşturmak doğru bir yaklaşım mı?
3- Kesit yeterliliği sağladıktan sonra birleşimleri yaptık. Sonrasında ilk etapta kurtaran kesitler de yetersizlik verdi. 2.Maddedeki soruya cevap verilirken bu durumu da dikkate alalım.
Ayrıca fotoğraflarda olan konuları da değerlendiriniz.

Yapı analiz 30 dk. dan fazla sürer mi? Daha önceki çalışmalarımda böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Son güncellemelerden sonra analiz süresi çok uzadı; veya kilitleniyor!

ANALIZ.JPGSTEEL SORULAR_100716.png
guraykose  
#16 Gönderildi : 14 Temmuz 2016 Perşembe 12:36:34(UTC)
guraykose

Sıralama: Member

Gruplar: Mod, Registered
Katılan: 6.5.2015(UTC)
Mesajlar: 29
Bay
Turkey
Konum: Karabük

Thanks: 4 times
33 Mesajına Toplam 46 Kere Teşekkür Edildi.
görünütüdeki model için 30 dak. değil, 3 dak. bile fazla, ( geçen sene çok büyük bir fabrika modeli için analiz süresi aşırı sürüyordu, bir güne yakın!, sonra teleplerim doğrultusunda iyileştirilmeler yapıldı ve analiz özellikle tasarım aşamasında ciddi hızlar sağlandı)

Modelinizi oluştururken birleşimleride gerçekleştirin, çünkü bağlanım serbestlikleri birleşim cinsine göre otomatik oluşturuluyor, modellemede, yüklemede, birim kabülünde ve diğer seçeneklerde ters giden bir durum olabilir, yoksa bu kadar basit bir sistemde analiz süreside aşırı kesit yetersizliğide bu kadar afaki asla olmaz.

G.KÖSE
thanks guraykose: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
HAYRİ 14.7.2016(UTC) tarihinde
HAYRİ  
#17 Gönderildi : 14 Temmuz 2016 Perşembe 14:22:08(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 17
Turkey
Konum: İSTANBUL

17 Kere Teşekkür Etti.
1 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
Teşekkür ederim Güray bey.
Bahsettiğimiz görüşlerimizin tamamı programda belki de var olmakta ve bizler tasarımda eksik kalmaktayız. Ancak kullanım kılavuzu benzeri broşür henüz yayınlanmadığı için analizde hangi kabuller yapıldığını bilemiyoruz.
Örneğin 8-9 m mesafelerde;

- Kompozit döşeme eklemeden önce döşeme içi seri kiriş kesitleri IPE200 ile yeterli olurken, döşeme eklediğimde IPE360' da ancak yeterlilik sağlanıyor. Kesitlerde bu kadar fark eder mi? Ya da döşemeyi eklemeden analiz yapmamız daha mı doğru olur? (Döşemelerin analize katılıp katılmadığını bilmediğimden)

- Birleşimleri eklemeden analiz edip yeterlilik sağlamama rağmen birleşim ekleyerek başladığımda veya sonrasında birleşimleri eklediğimde yeterli olan kesitleri sağlamak mümkün olmuyor. Birleşim bölgelerinde levha ve kaynak kalınlıkları ile guse boylarını çok fazla artırmamıza rağmen istenilen sonucu almakta sorun yaşıyoruz.

- Kolona birleşen kirişlerin çok fazla olması (kolon çevresine sığmaması) durumunda plaka yardımıyla birleşim sistemleri program içinde yok.
(Örnek, bir kolona her iki taraftan 4 kiriş, köşe yönlerinden de 2 kiriş geldiğini düşünelim. Beşik çatı şeklinden dolayı da bir-iki kiriş geldiğini düşündüğümüzde bu elemanlar kolon etrafına sığmamakta. Bu birleşimleri plakayla kolonun belirli bir uzağına taşıyarak yapılması) Buna benzer birleşim şekilleri eklenecek mi?

İyi çalışmalar dilerim.
ziya atar  
#18 Gönderildi : 14 Temmuz 2016 Perşembe 22:42:25(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: HAYRİ Go to Quoted Post
Bir analiz bu kadar uzun sürer mi? Mesajı yazdığım anda 25 dk geçilmişti.
Ayrıca;
1- Birleşim bölgelerinde yeterliliği sağlamada afaki değerler girmek zorunda kalıyoruz. Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var?
2- Kesit yeterliliğini sağlayana kadar analizleri tekrarlamak ve yeterlilikten sonra birleşimleri oluşturmak doğru bir yaklaşım mı?
3- Kesit yeterliliği sağladıktan sonra birleşimleri yaptık. Sonrasında ilk etapta kurtaran kesitler de yetersizlik verdi. 2.Maddedeki soruya cevap verilirken bu durumu da dikkate alalım.
Ayrıca fotoğraflarda olan konuları da değerlendiriniz.

Yapı analiz 30 dk. dan fazla sürer mi? Daha önceki çalışmalarımda böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Son güncellemelerden sonra analiz süresi çok uzadı; veya kilitleniyor!

ANALIZ.JPGSTEEL SORULAR_100716.png


Modeli steel@sta.com.tr adresine mail atarsanız projeyi inceler sonuçlarını buradada paylaşırım. Şuan izinde olduğum için kısa sürede dönüş yapamayabilirim.

Resimdeki ekranda 714 mod bulunmuş bir yapı için kütle katılımı sağlamak adına 714 mod çok fazla. Modeldeki bir sorun veya benzeri bir durum buna nedne oluyor olabilir. 714 mod bulmak çok uzun süren bir analiz gerektiriyor.

714 modu sağdaki modelde programın bulması imkansız zaten sağdaki modelde 100 200 bilinmeyen var en fazla. soldaki resim daha büyük bir modele ait olmalı.


ziya atar  
#19 Gönderildi : 14 Temmuz 2016 Perşembe 22:49:36(UTC)
ziya atar

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 5.5.2015(UTC)
Mesajlar: 163
Bay
Turkey

Thanks: 7 times
44 Mesajına Toplam 72 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: HAYRİ Go to Quoted Post
Teşekkür ederim Güray bey.
Bahsettiğimiz görüşlerimizin tamamı programda belki de var olmakta ve bizler tasarımda eksik kalmaktayız. Ancak kullanım kılavuzu benzeri broşür henüz yayınlanmadığı için analizde hangi kabuller yapıldığını bilemiyoruz.
Örneğin 8-9 m mesafelerde;

- Kompozit döşeme eklemeden önce döşeme içi seri kiriş kesitleri IPE200 ile yeterli olurken, döşeme eklediğimde IPE360' da ancak yeterlilik sağlanıyor. Kesitlerde bu kadar fark eder mi? Ya da döşemeyi eklemeden analiz yapmamız daha mı doğru olur? (Döşemelerin analize katılıp katılmadığını bilmediğimden)

- Birleşimleri eklemeden analiz edip yeterlilik sağlamama rağmen birleşim ekleyerek başladığımda veya sonrasında birleşimleri eklediğimde yeterli olan kesitleri sağlamak mümkün olmuyor. Birleşim bölgelerinde levha ve kaynak kalınlıkları ile guse boylarını çok fazla artırmamıza rağmen istenilen sonucu almakta sorun yaşıyoruz.

- Kolona birleşen kirişlerin çok fazla olması (kolon çevresine sığmaması) durumunda plaka yardımıyla birleşim sistemleri program içinde yok.
(Örnek, bir kolona her iki taraftan 4 kiriş, köşe yönlerinden de 2 kiriş geldiğini düşünelim. Beşik çatı şeklinden dolayı da bir-iki kiriş geldiğini düşündüğümüzde bu elemanlar kolon etrafına sığmamakta. Bu birleşimleri plakayla kolonun belirli bir uzağına taşıyarak yapılması) Buna benzer birleşim şekilleri eklenecek mi?

İyi çalışmalar dilerim.


Kompozit döşeme model eklenince ek olarak kirişlere döşeme üstündeki beton ve çelik ağırlığı geliyor. En önemlisi ise kompozit düşemede default olarak hareketli yük geliyor. Sonuç olarak daha fazla yük kesiti büyütüyor. Döşeme kalkınca yükler gidiyor kirişler küçülüyor


Birleşim girmek ve girmemek arasında fark vardır. Bir kirişin ucuna moment aktarmayan birleşim girerseniz uçlarda moment oluşmaz moment orta kısma kayar sehim artar vs. Yani iki yol var
1-birleşim girilmeden tasarım doğru olsun istiyorsanız elemanların uçlarına sınır şartlarını girmeniz gerek.
Mesela kolon altında bir temel birleşiminiz var ve bu birleşimin moment almadığını kabul ediyorsunuz bunu kolonun elastik bağ kısmından girerseniz birleşim girmedende doğru tasarım yapmış olursunuz. Çünkü bu tür şartlar sistemin davranışını ve yük dağılımını değştiri.(Burkulma boyu vs vs...)

2-Yada programa birleşimleri tanımlarsınız program sizin yerinize bunları yapar.

Örneğin aşıklarda birleşim tanımlarsanız bu basit tipte birleşimse program aşık uçlarına mafsal tanımlar.
Yada bunu sizin girmeniz gerek.

Direk olarak aşığı girip birleşim girmeden ve elastik bağ vs gibi bilgileri girmeden analiz yaparsanız aşık uçları tutulu olarak analiz yapılır.

Birleşim girincede sonuç değişir.

3-Birleşim teleplerini steel@sta.com.tr adresine iletirseniz dikkate alıyoruz.

iyi çalışmalar dilerim.

HAYRİ  
#20 Gönderildi : 28 Ekim 2016 Cuma 11:58:47(UTC)
HAYRİ

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 23.7.2015(UTC)
Mesajlar: 17
Turkey
Konum: İSTANBUL

17 Kere Teşekkür Etti.
1 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
StaSteel' de yapılan güncellemelerle hangi işlemlerin yenilendiği veya eklendiği kısa Videolarla anlatılabilir. (Örnek: STA4 'de aks oluşumu, döşeme oluşturma vb. kısa videolar gibi)
Bu konudaki kullanıcılar
2 Sayfalar12>
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.